Tarieven en vergoedingen

De Vluchtheuvel geeft u graag duidelijkheid over de tariefstelling. Zo weet u waar u aan toe bent. Neem gerust contact met ons op als er iets onduidelijk is, tel. (0113) 21 30 98 of info@stichtingdevluchtheuvel.nl.

Basistarief per gesprek (45 minuten gepsrekstijd + 15 minuten rapportagetijd)
In 2024 geldt een tarief van € 99 bij een psychosociaal hulpverlener.
In 2024 geldt een tarief van € 105 bij een psycholoog.


In veel gevallen hoeft u dit bedrag niet volledig te betalen, scroll naar onderen en lees verder bij Gereduceerd tarief. Als dit voor u geen oplossing biedt, neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee! Het gesprekstarief geldt ook voor onderstaande werkzaamheden. Op de factuur treft u aan welke werkzaamheden het betreft.

Overige werkzaamheden
Naast de gesprekken kunnen extra werkzaamheden nodig zijn: casusoverleg intern (max 30 min per behandeltraject), aanwezig zijn bij een netwerkoverleg, overleggen met derden of rapportage verstrekken, of andere werkzaamheden.

Huisbezoek
Bij uitzonderingen, als u niet in de gelegenheid bent om naar onze gesprekslocatie te komen, kan in overleg onze hulpverlener naar u toe komen. De reistijd wordt in rekening gebracht.

E-mail en telefonisch behandelcontact
Soms kan een deel van de hulpverlening per e-mail of telefonisch plaatsvinden. Deze contacten worden in rekening gebracht.

Gespreksgroep
Het tarief per groepsbijeenkomst is € 99. Ook hiervoor geldt in veel gevallen een gereduceerd tarief.

Mediation
Het taief voor mediation is € 120,00 per gewerkt uur.

Gereduceerd tarief
De Vluchtheuvel vindt het belangrijk dat het tarief geen belemmering is om hulp te vragen. Er zijn mogelijkheden om geholpen te worden tegen een lager tarief. Hieronder ziet u verschillende mogelijkheden:

1. Overeenkomst kerkenraad
De Vluchtheuvel heeft met ruim 150 kerkenraden een overeenkomst. Hierdoor kunt u als lid van die gemeente geholpen worden tegen een lager tarief. Dit bedrag varieert van € 25,00 tot € 65,00 per gesprek. Bij uw aanmelding wordt u geïnformeerd óf en zo ja welk gereduceerd tarief voor u van toepassing is. Uw privacy is hierbij absoluut gewaarborgd.

2. Subsidies burgerlijke gemeenten
Van verschillende burgerlijke gemeente ontvangen wij subsidie voor het maatschappelijk werk. De gemeente doet dit omdat zij het belangrijk vinden dat er zo laagdrempelig mogelijk hulp gevraagd kan worden. In gemeenten waar dit zo is, zijn er geen of nauwelijks eigen kosten voor hulpvragers. Dit geldt voor de gemeenten Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee, Scherpenzeel en Hendrik-Ido-Ambacht in de vorm van een relatieloket.

3. Wmo en Jeugdhulp
Wij hebben met verschillende burgerlijke gemeenten een overeenkomst voor begeleiding. Dit betekent dat de gemeente De Vluchtheuvel als aanbieder heeft gecontracteerd voor Wmo of Jeugdhulp. Wanneer u ondersteuning nodig heeft vanuit deze wetgeving, betaald de overheid de gesprekken (voor Wmo geldt een wettelijke eigen bijdrage).

Woont u in één van de hieronder genoemde gemeenten, dan kunt u wellicht een beroep doen op deze wetgeving. Informeer hiernaar bij uw gemeente! Als er geen contract is met de gemeente waar u woont, zijn sommige gemeenten bereid om u een PGB of een maatwerkcontract te geven, om toch hulp van de Vluchtheuvel te ontvangen.

Wmo:
 • Gemeente Kampen
 • Regio Midden-IJssel / Oost-Veluwe (gemeenten: Apeldoorn, Lochem, Hattem, Epe, Voorst, Zutphen, Heerde, Brummen)
 • Oosterschelderegio (gemeenten: Borssele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland, Reimerswaal, Schouwen-Duiveland, Tholen, Veere)
 • Zeeuws-Vlaanderen (gemeenten: Sluis, Terneuzen, Hulst)
 • Gemeente Middelburg
 • Gemeente Zwartewaterland en Westerveld
 • Gemeente Ede
 • Gemeente Maasdriel en Zaltbommel

Jeugdhulp:
 • Regio Midden-IJssel / Oost-Veluwe  (gemeenten: Apeldoorn, Lochem, Hattem, Epe, Voorst, Zutphen, Heerde, Brummen)
 • Regio Rivierenland (gemeenten: Buren, Culemborg, West-Betuwe, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Maas en Waal)
 • Zeeland  (gemeenten: Borsele, Goes, Hulst, Kapelle, Middelburg, Noord-Beveland, Reimerswaal, Schouwen-Duiveland, Sluis, Terneuzen, Tholen, Veere, Vlissingen)
 • Food Valley (gemeenten: Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal)
 • Zuid-Holland-Zuid (gemeenten: Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht, Hoeksche Waard, Molenlanden, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam)

Werkwijze:
Voor jeugd zijn er twee routes:
 • U kunt een verwijsbrief vragen aan uw eigen huisarts voor ambulante begeleiding bij De Vluchtheuvel. Met deze verwijsbrief kunt u uw kind aanmelden bij de Vluchtheuvel. Wij zorgen voor een beschikking van de gemeente.
 • U kunt contact opnemen met het CJG van uw gemeente en vragen om een beschikking voor ambulante begeleiding bij de Vluchtheuvel. Het CJG zal uw vraag onderzoeken en met u in gesprek gaan. U krijgt binnen een aantal weken een beslisisng op uw vraag . Als de beslissing positief is, stuurt de gemeente de beschikking naar de Vluchtheuvel.

Voor volwassenen (Wmo) is de route als volgt:
 • U kunt contact leggen met het Wmo-loket van uw burgerlijke gemeente en vragen om een toekenning van ambulante begeleiding bij de Vluchtheuvel.
 • Een Wmo-medewerker zal met u in gesprek gaan over uw hulpvraag en binnen een aantal weken hoort u of er begeleiding wordt toegekend. Als de beslissing positief is, stuurt de gemeente de beschikking naar de Vluchtheuvel.

Ambulante begeleiding vanuit de Wmo is vooral gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid, zoals bij de invulling van de dag, het organiseren van het huishouden, het onderhouden van sociale contacten en andere dagelijkse activiteiten. Vaak gaat het om begeleiding bij (chronische) ziekte, lichamelijk of psychisch, om in het dagelijkse leven te leren omgaan met uw beperkingen en zo goed mogelijk te kunnen functioneren.

4. Vergoeding zorgverzekeraar
In bepaalde gevallen kunnen de kosten (gedeeltelijk) vergoed worden door de zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van de registraties van onze medewerker en van uw polisvoorwaarden. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar. Verzekerden die bij De Christelijke Zorgverzekeraar aanvullend verzekerd zijn, komen hiervoor in ieder geval in aanmerking. Meer informatie is te vinden op de website van Zorgwijzer.

5. Bijdrage diaconie
Veel diaconieën hebben nadrukkelijk aangegeven dat zij bereid zijn om bij te dragen aan de kosten voor hulpverlening. Neem contact op met uw kerkenraad of vraag De Vluchtheuvel hierin te bemiddelen.  

6. Solidariteitsfonds
Als u en De Vluchtheuvel van mening zijn dat uw hulpvraag zich vanwege privacy niet leent voor ondersteuning door de diaconie, dan kan de eigen bijdrage (gedeeltelijk) worden bekostigd uit het solidariteitsfonds.

Geen verwijzing nodig
U heeft voor onze hulp geen verwijzing van uw huisarts nodig.

Facturering
De Vluchtheuvel factureert twee-wekelijks.

Afspraak afzeggen
Afspraken kunnen alleen afgezegd worden bij onvoorziene en dringende omstandigheden en minimaal 48 uur van tevoren op werkdagen. Afspraken die niet of later dan 48 uur van tevoren op werkdagen worden geannuleerd, worden in rekening gebracht. Uiteraard zijn onvoorziene en bijzondere omstandigheden hiervan uitgezonderd.

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief. Zie onze privacyverklaring.

Contact

Stationsplein 21
4461 HP Goes
0113 - 21 30 98
06 - 46 50 54 07 (alleen Whatsapp!)
info@stichtingdevluchtheuvel.nl

Vluchtheuvel social

© 2024 Stichting De Vluchtheuvel  - Website realisatie door Vanderperk Groep