Depressie

De Vluchtheuvel biedt professionele, psychosociale hulp voor alle leeftijden. Vanuit een heldere, christelijke identiteit. Samen aan de slag. Betrokken en vertrouwd!

Uit het dagelijks leven…


Erika kampte al jong met depressie: “Op mijn 15e zat ik echt op een dieptepunt. Ik heb altijd gehoopt dat het over zou gaan. Tot ik me zo hopeloos voelde; alles was zo uitzichtloos. Ik zag het niet meer zitten. Het hoefde voor mij allemaal niet meer, het liefst ging ik dood. Hier schrok ik zo van. Ik dacht: ‘Als ik nu geen hulp zoek, doe ik mezelf iets aan.’ En dat wilde ik eigenlijk ook niet.” Erika vertelt het tegen haar ouders en belt naar De Vluchtheuvel. Regelmatig heeft ze gesprekken met een psycholoog van De Vluchtheuvel, waarbij ze weer ruimte voelde om te praten.

Lees het hele verhaal van Erika

Wat is een depressie?


Een depressie is een aandoening die de stemming en gevoelens raakt. Je voelt je constant somber, verliest interesse in de mensen en dingen om je heen. Volgens voorspellingen van Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties zal depressie in 2020 volksziekte nummer één zijn. In Nederland hebben op dit moment tussen de 700.000 en 800.000 mensen last van deze ziekte. Die depressieve episode duurt gemiddeld een half jaar. Maar bij een op de vijf mensen duurt het zelfs langer dan twee jaar. Binnen de eerste vijf jaar na het herstel van een depressie heeft iemand 70% kans weer een episode mee te maken. Lees meer>

Hulp bij depressie


Het is belangrijk om depressieve klachten serieus te nemen en er iets mee te doen. De Vluchtheuvel helpt hierbij; vanuit een christelijke identiteit. Dit kan in de vorm van psychosociale en therapeutische hulpverleningsgesprekken. Meld je aan via het aanmeldformulier of bel naar: 0113- 21 30 98.

Meer lezen over depressie


Dhr. G. van Veldhuisen, pastoraal werker, bezoekt regelmatig mensen met een depressie.
Hij vertelt hoe hij hen mag bemoedigen vanuit Gods Woord

Aanmeldformulier

* = Verplicht veld

Uit het dagelijks leven...

Simone Maas kwam na haar huwelijk en de geboorte van haar kinderen in een "achtbaan van allerlei gevoelens". Ook de herinneringen aan een moeilijke periode in haar jeugd...

Lees het hele verhaal van Simone

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief. Zie onze privacyverklaring.

Contact

Stationsplein 21
4461 HP Goes
0113 - 21 30 98
06 - 46 50 54 07 (alleen Whatsapp!)
info@stichtingdevluchtheuvel.nl

Vluchtheuvel social

© 2024 Stichting De Vluchtheuvel  - Website realisatie door Vanderperk Groep