Volwassenen

Hulpverleningsgesprekken


In hulpverleningsgesprekken werken maatschappelijk werkers, gespecialiseerde maatschappelijk werkers en psychologen aan de oplossing van uw probleem. Als dat niet kan, helpen  zij u om er beter mee te leren omgaan. U kunt denken aan: burn-out, depressie, huwelijksproblemen, problemen met seksualiteit en problemen tussen ouders en kinderen. Er zijn gesprekslocaties in Goes, Dordrecht, Middelharnis, Woerden, Amersfoort, Zwolle, Lelystad, Rijssen en Opheusden.

Gespreksgroepen


  • Mannengroep seksualiteit en identiteit: De Vluchtheuvel biedt hulp bij seksverslaving. Deze hulp is bedoeld voor mannen die zondige seksuele verleidingen niet kunnen weerstaan en hiermee radicaal willen breken.
  • Vrouwengroep seksualiteit en identiteit: Ook voor vrouwen die willen breken met hun verslaving aan seks heeft De Vluchtheuvel (bij voldoende aanmeldingen) een gespreksgroep.
  • Identiteitsgroep: voor mannen en vrouwen die problemen met zelfacceptatie en zelfvertrouwen  ervaren.
De start van een gespreksgroep of training wordt vermeld bij het actuele nieuws.

Toerusting of cursus


  • Huwelijkstoerusting: een Bijbelse en praktische toerusting voor stellen die toeleven naar het huwelijk en voor jonggehuwden.
  • Houd me vast-cursus: APK voor het huwelijk, voor wie langer getrouwd is.
  • Gespreksgroep rouw: voor wie worstelt met het verwerken van het verdriet om een dierbare.
  • Opvoedingscursussen: 'Opvoeden met hart en hoofd' (voor ouder(s) met kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar) en 'Tijd voor puberteit' (voor ouder(s) met kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar).
De start van een toerusting of cursus wordt vermeld bij het actuele nieuws.

Ouder- of gezinsbegeleiding


In gezinnen loopt niet altijd alles op rolletjes. Misschien is er in uw gezin veel ruzie, de relatie met uw kinderen is verstoord of er is iets ingrijpends gebeurd. De Vluchtheuvel ondersteunt ouders in de opvoeding. Soms is het nodig dat ook het kind of de kinderen hierbij betrokken worden. We spreken dan over gezinsbegeleiding.

Gastopvang


In sommige situaties is het goed om een poosje afstand te nemen door een tijdelijk verblijf elders. De Vluchtheuvel heeft door het hele land gastgezinnen bereid gevonden onderdak en een luisterend oor te bieden. Dit noemen wij gastopvang.

Voor meer informatie of aanmelden, kunt u contact opnemen, het formulier verzenden of rechtstreeks contact opnemen met één van de coördinatoren:
Classes Kampen, Rijssen, Barneveld: Jeannine Hendriksen, tel. (06) 21 38 66 73,
        e-mail: jhendriksen@stichtingdevluchtheuvel.nl
Classes Tholen, Goes, Middelburg: Christine Maljaars, tel. (06) 27 07 41 15,
        e-mail: cjmaljaars@stichtingdevluchtheuvel.nl
Classes Utrecht, Amsterdam, Gouda: Gerda van Es-Noorloos, tel. (06) 15 37 76 76,
        e-mail: gvanes@stichtingdevluchtheuvel.nl
Classes Rotterdam, Ridderkerk, Dordrecht: Gerda van Es-Noorloos, tel. (06) 15 37 76 76,
        e-mail: gvanes@stichtingdevluchtheuvel.nl

Coaching


De Vluchtheuvel biedt coaching. Het doel van coaching is het ontdekken, ontwikkelen en inzetten van jouw kwaliteiten. Ieder mens heeft kwaliteiten, maar door bepaalde omstandigheden komen deze niet altijd goed uit de verf. In tegenstelling tot een psychologische behandeling waarin het verminderen van psychische klachten het uitgangspunt is, staat bij coaching het groeien van inzicht en groeien in competenties en talenten centraal. Wij willen mensen in hun kracht zetten. Dit helpt om dichter bij jezelf te komen en meer geluk te ervaren in wat je doet, zowel in privé als op het werk. Coaching vergroot daarmee jouw zelfvertrouwen en persoonlijke effectiviteit. Voor meer informatie en aanmelding klik hier.

Mediation


Wat is mediation?
Bij mediation probeer je samen met de andere partij tot een oplossing te komen onder begeleiding van een mediator. Een mediator zorgt ervoor dat je kunt vertellen wat je dwars zit, dat je elkaar weer kunt horen en er samen uitkomt. Ieders behoeften, zorgen en wensen komen op tafel en worden zorgvuldig afgestemd. . De mediator is niet degene die oplossingen bedenkt of aandraagt, maar hij fungeert als procesbegeleider. Daarmee draagt de mediator bij aan de doelen die de deelnemers willen bereiken.

Samen naar een oplossing


In de praktijk van het werk bij De Vluchtheuvel komen we veel conflicten tegen en kennen we de grote (relationele) schade van conflicten. Meestal gaat dat om conflicten binnen gezinnen, huwelijken of families. Maar ook wordt De Vluchtheuvel ingeschakeld bij conflicten in een kerkelijke gemeente of op de werkvloer. De Vluchtheuvel enkele medewerkers die, naast hun opleiding als psychosociaal hulpverlener, ook een opleiding tot mediator hebben gevolgd. De Vluchtheuvel richt zich daarbij met name op familie-mediation en mediation binnen kerkelijke gemeenten.

Professioneel en duidelijk
Door scholing en toetsing blijven mediators constant werken aan hun kwaliteit. Handig, want dat geeft jou de zekerheid van een professionele mediator die up to date is en volgens de regels werkt. Het mediationproces wordt van te¬voren duidelijk uitgelegd zodat je weet wat je kunt verwachten.

Blijvende oplossing
Mediation werkt vaak sneller en zorgt vaak voor een blijven¬de oplossing. Belangrijk, want vaak kom je elkaar weer tegen. Als ouder, buur, familielid, collega of als gemeentelid. Dan kan je conflict maar be¬ter opgelost zijn, zodat je samen verder kunt.

Alle partijen winnen
Een mediator is onpartijdig en geeft geen oordeel. In een media¬tion komt ieders mening aan bod. Mediation is een win-win-situatie voor beide partijen, in plaats van dat de ene partij wint en de andere partij verliest.

Contact
Bent u geïnteresseerd? Neemt u contact op met De Vluchtheuvel voor informatie of een gesprek met één van onze mediators.  

Sociale Netwerk Ondersteuning


Een goed sociaal netwerk (familieleden, collega’s, vrienden, gemeenteleden) kan steun bieden aan iemand met problemen. Soms is het nodig dat de hulpverlening actief betrokken is bij het opzetten en begeleiden van een sociaal netwerk (SONO).

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief. Zie onze privacyverklaring.
© 2020 Stichting De Vluchtheuvel  - Website realisatie door Vanderperk Groep