Volwassenen

Hulpverleningsgesprekken


In hulpverleningsgesprekken werken maatschappelijk werkers, gespecialiseerde maatschappelijk werkers en psychologen aan de oplossing van uw probleem. Als dat niet kan, helpen  zij u om er beter mee te leren omgaan. U kunt denken aan: burn-out, depressie, huwelijksproblemen, problemen met seksualiteit en problemen tussen ouders en kinderen. Er zijn gesprekslocaties in Goes, Dordrecht, Middelharnis, Woerden, Amersfoort, Zwolle, Lelystad, Rijssen en Opheusden.

Gespreksgroepen


  • Mannengroep seksverslaving: De Vluchtheuvel biedt hulp bij seksverslaving. Deze hulp is bedoeld voor mannen die zondige seksuele verleidingen niet kunnen weerstaan en hiermee radicaal willen breken.
  • Vrouwengroep seksverslaving: Ook voor vrouwen die willen breken met hun verslaving aan seks heeft De Vluchtheuvel (bij voldoende aanmeldingen) een gespreksgroep.
  • Identiteitsgroep: voor mannen en vrouwen die problemen met zelfacceptatie en zelfvertrouwen  ervaren.
De start van een gespreksgroep of training wordt vermeld bij het actuele nieuws.

Toerusting of cursus


  • Huwelijkstoerusting: een Bijbelse en praktische toerusting voor stellen die toeleven naar het huwelijk en voor jonggehuwden.
  • Houd me vast-cursus: APK voor het huwelijk, voor wie langer getrouwd is.
  • Gespreksgroep rouw: voor wie worstelt met het verwerken van het verdriet om een dierbare.
  • Opvoedingscursussen: 'Opvoeden met hart en hoofd' (voor ouder(s) met kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar) en 'Tijd voor puberteit' (voor ouder(s) met kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar).
De start van een toerusting of cursus wordt vermeld bij het actuele nieuws.

Ouder- of gezinsbegeleiding


In gezinnen loopt niet altijd alles op rolletjes. Misschien is er in uw gezin veel ruzie, de relatie met uw kinderen is verstoord of er is iets ingrijpends gebeurd. De Vluchtheuvel ondersteunt ouders in de opvoeding. Soms is het nodig dat ook het kind of de kinderen hierbij betrokken worden. We spreken dan over gezinsbegeleiding.

Gastopvang


In sommige situaties is het goed om een poosje afstand te nemen door een tijdelijk verblijf elders. De Vluchtheuvel heeft door het hele land gastgezinnen bereid gevonden onderdak en een luisterend oor te bieden. Dit noemen wij gastopvang.

Voor meer informatie of aanmelden, kunt u contact opnemen, het formulier verzenden of rechtstreeks contact opnemen met één van de coördinatoren:
Classes Kampen, Rijssen, Barneveld: Albert Bronkhorst, tel. (06) 10 83 55 95
Classes Tholen, Goes, Middelburg: Christine Maljaars, tel. (06) 27 07 41 15
Classes Utrecht, Amsterdam, Gouda: Gerda van Es, tel. (06) 15 37 76 76
Classes Rotterdam, Ridderkerk, Dordrecht: Arinda Nugteren, tel. (06) 27 07 46 09

Mediation


Zijn er spanningen of conflicten binnen relaties, maar lukt het niet om er samen uit te komen? De Vluchtheuvel biedt mediation. Een onafhankelijke bemiddelaar werkt met de partijen aan een voor iedereen aanvaardbare oplossing. Mediation wordt bijvoorbeeld toegepast in het werkbaar maken van samenwerkingsrelaties, in geval van arbeidsongeschiktheid (als gevolg van een arbeidsconflict) of ongewenst gedrag, bij buurt- en burenruzies, conflicten binnen gezins- en familiesituaties en echtscheiding.

Sociale Netwerk Ondersteuning


Een goed sociaal netwerk (familieleden, collega’s, vrienden, gemeenteleden) kan steun bieden aan iemand met problemen. Soms is het nodig dat de hulpverlening actief betrokken is bij het opzetten en begeleiden van een sociaal netwerk (SONO).

Blijf op de hoogte

Schrijf u hieronder in en ontvang onze nieuwsbrief 2 keer per jaar

© 2018 Stichting De Vluchtheuvel  - Website realisatie door Vanderperk Groep