Volwassenen

Hulpverleningsgesprekken


In hulpverleningsgesprekken werken maatschappelijk werkers, gespecialiseerde maatschappelijk werkers en psychologen aan de oplossing van uw probleem. Als dat niet kan, helpen  zij u om er beter mee te leren omgaan. U kunt denken aan: burn-out, depressie, huwelijksproblemen, problemen met seksualiteit en problemen tussen ouders en kinderen. Er zijn gesprekslocaties in Goes, Dordrecht, Middelharnis, Woerden, Amersfoort, Zwolle, Lelystad, Rijssen en Opheusden.

Gespreksgroepen


  • Mannengroep seksualiteit en identiteit: De Vluchtheuvel biedt hulp bij seksverslaving. Deze hulp is bedoeld voor mannen die zondige seksuele verleidingen niet kunnen weerstaan en hiermee radicaal willen breken.
  • Vrouwengroep seksualiteit en identiteit: Ook voor vrouwen die willen breken met hun verslaving aan seks heeft De Vluchtheuvel (bij voldoende aanmeldingen) een gespreksgroep.
  • Identiteitsgroep: voor mannen en vrouwen die problemen met zelfacceptatie en zelfvertrouwen  ervaren.
De start van een gespreksgroep of training wordt vermeld bij het actuele nieuws.

Toerusting of cursus


  • Huwelijkstoerusting: een Bijbelse en praktische toerusting voor stellen die toeleven naar het huwelijk en voor jonggehuwden.
  • Houd me vast-cursus: APK voor het huwelijk, voor wie langer getrouwd is.
  • Gespreksgroep rouw: voor wie worstelt met het verwerken van het verdriet om een dierbare.
  • Opvoedingscursussen: 'Opvoeden met hart en hoofd' (voor ouder(s) met kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar) en 'Tijd voor puberteit' (voor ouder(s) met kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar).
De start van een toerusting of cursus wordt vermeld bij het actuele nieuws.

Ouder- of gezinsbegeleiding


In gezinnen loopt niet altijd alles op rolletjes. Misschien is er in uw gezin veel ruzie, de relatie met uw kinderen is verstoord of er is iets ingrijpends gebeurd. De Vluchtheuvel ondersteunt ouders in de opvoeding. Soms is het nodig dat ook het kind of de kinderen hierbij betrokken worden. We spreken dan over gezinsbegeleiding.

Gastopvang


In sommige situaties is het goed om een poosje afstand te nemen door een tijdelijk verblijf elders. De Vluchtheuvel heeft door het hele land gastgezinnen bereid gevonden onderdak en een luisterend oor te bieden. Dit noemen wij gastopvang.

Voor meer informatie of aanmelden, kunt u contact opnemen, het formulier verzenden of rechtstreeks contact opnemen met één van de coördinatoren:
Classes Kampen, Rijssen, Barneveld: Jeannine Hendriksen, tel. (06) 21 38 66 73,
        e-mail: jhendriksen@stichtingdevluchtheuvel.nl
Classes Tholen, Goes, Middelburg: Christine Maljaars, tel. (06) 27 07 41 15,
        e-mail: cjmaljaars@stichtingdevluchtheuvel.nl
Classes Utrecht, Amsterdam, Gouda: Gerda van Es-Noorloos, tel. (06) 15 37 76 76,
        e-mail: gvanes@stichtingdevluchtheuvel.nl
Classes Rotterdam, Ridderkerk, Dordrecht: Gerda van Es-Noorloos, tel. (06) 15 37 76 76,
        e-mail: gvanes@stichtingdevluchtheuvel.nl

Coaching


De Vluchtheuvel biedt coaching. Het doel van coaching is het ontdekken, ontwikkelen en inzetten van jouw kwaliteiten. Ieder mens heeft kwaliteiten, maar door bepaalde omstandigheden komen deze niet altijd goed uit de verf. In tegenstelling tot een psychologische behandeling waarin het verminderen van psychische klachten het uitgangspunt is, staat bij coaching het groeien van inzicht en groeien in competenties en talenten centraal. Wij willen mensen in hun kracht zetten. Dit helpt om dichter bij jezelf te komen en meer geluk te ervaren in wat je doet, zowel in privé als op het werk. Coaching vergroot daarmee jouw zelfvertrouwen en persoonlijke effectiviteit. Voor meer informatie en aanmelding klik hier.

Mediation


Mediation is een tamelijk snelle en ook kostenbesparende manier om conflicten op te lossen. Een onafhankelijke bemiddelaar werkt met de partijen aan een voor iedereen aanvaardbare oplossing.

De mediators van De Vluchtheuvel hebben onder meer ervaring met:
-
Conflicten binnen familierelaties
-
Samenwerking na echtscheiding
-
Conflicten op de werkvloer
-
Samenwerkingsproblemen binnen een kerkelijke gemeente

Een mediator begeleidt de communicatie gedurende het mediationtraject. De mediator is niet degene die oplossingen bedenkt of aandraagt, maar hij fungeert als procesbegeleider. Daarmee draagt de mediator bij aan de doelen die de deelnemers willen bereiken. De mediation wordt afgesloten door het opstellen van een vaststellingsovereenkomst.

Contact
Bent u geïnteresseerd? Neemt u contact op met De Vluchtheuvel voor informatie of een gesprek met één van onze mediators.  

Sociale Netwerk Ondersteuning


Een goed sociaal netwerk (familieleden, collega’s, vrienden, gemeenteleden) kan steun bieden aan iemand met problemen. Soms is het nodig dat de hulpverlening actief betrokken is bij het opzetten en begeleiden van een sociaal netwerk (SONO).

Blijf op de hoogte

Ontvang 2x per jaar onze nieuwsbrief. Zie onze privacyverklaring.
© 2020 Stichting De Vluchtheuvel  - Website realisatie door Vanderperk Groep