Houdmevast-cursus

Tom heeft een drukke baan. Marit zorgt voor de kinderen en besteedt veel tijd aan de zorg voor haar oude moeder. Er zijn weken dat ze langs elkaar heen leven. Tom en Marit herkennen het allebei, maar vinden het lastig om het te veranderen. Toch willen ze voorkomen dat ze helemaal uit elkaar groeien.

“Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de goede en minder goede dingen in balans blijven.”


Ieder huwelijk, iedere relatie heeft dingen die goed en minder goed lopen. Dat kan leiden tot verwijdering. Het is belangrijk om dat te voorkomen.

Emoties
Voor echtparen die hieraan willen werken, is er de ‘Houd me vast’-cursus. Deze cursus helpt je je relatie zonder therapie te verbeteren. De ‘Houd me vast’-cursus is een lichte vorm van EFT (Emotionally Focused Therapy) en werkt vanuit emoties. Emoties zijn de kern van alle belangrijke relaties, zoals die met kinderen, ouders en uw of jouw partner.

De cursus helpt jullie te ontdekken welke emoties er een belangrijke rol spelen in jullie relatie. Daardoor komt er begrip en ruimte voor gesprek.

In de ‘Houd me vast’-cursus leer je meer over en werk je aan het volgende:
  • Emoties in liefde en verbinding/hechting
  • (Destructieve) patronen binnen relaties
  • Het opzoeken en vinden van de zere plekken van vroeger
  • Het bouwen aan een veilige basis om moeilijke dingen te kunnen bespreken

Verloop bijeenkomsten
De ‘Houd me vast’-cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van drie uur. Tijdens de bijeenkomsten is er een plenaire inleiding met video waarin het onderwerp wordt besproken. Vervolgens gaat ieder stel hierover aan de hand van een praktische opdracht met elkaar in gesprek. Ook krijgen de deelnemers huiswerk mee. Het is vooral de bedoeling dat partners samen aan de slag gaan! Daarom zijn er geen groepsopdrachten en weinig groepsdiscussies.

Door wie
De leiding van de ‘Houd me vast’-avonden is in handen van één van onze professionele hulpverleners, die getraind is in het ‘Houd me vast’-programma.

Aanmelding
Voor aanmelding kunt u tijdens kantooruren bellen naar (0113) 21 30 98 of meld u direct aan. Vermeld bij de opmerkingen dat je graag wilt deelnemen aan het Houd-me-vast-groepsprogramma. Het starten van een nieuw groepsprogramma wordt vermeld bij het actuele nieuws. De kosten voor deze cursus zijn € 250,- per echtpaar. De zorgverzekering Prolife vergoedt vanuit de aanvullende verzekering een gedeelte van deze kosten.

De Vluchtheuvel verzorgt deze cursus ook graag binnen uw kerkelijke gemeente.
Wilt u hier meer informatie over vul dan onderstaand formulier in

Aanmeldformulier Houdmevast-cursus

* = Verplicht veld

Hulp nodig?

Heb je problemen en zoek je hulp?
Bel (0113) 21 30 98 of meld je online aan.

Meld je aan

Blijf op de hoogte

Ontvang 2x per jaar onze nieuwsbrief. Zie onze privacyverklaring.
© 2020 Stichting De Vluchtheuvel  - Website realisatie door Vanderperk Groep