Ambtsdragers

In het pastoraat komt er veel op ambtsdragers af. De Vluchtheuvel verzorgt al jaren toerustingsbijeenkomsten om kerkenraden hierbij van dienst te zijn.

Actuele thema's zijn o.a.:
  • Pastoraat bij huwelijksproblemen
  • Pastoraat bij echtscheiding
  • Huiselijk geweld
  • Pastoraat bij rouw
  • Herkennen van psychische problematiek
  • Pastoraat bij ouderen
  • Pastoraat aan singles

En, rondom de persoon van de ambtsdrager:
  • Gespreksvaardigheden: Hoe luistert u? Hoe stelt u vragen? Wat is een goede manier om advies te geven? Hoe sluit u een gesprek af?
  • Vertrouwenspersoon-zijn: Hoe gaat u om met gevoelige informatie? Wat is uw taak als vertrouwenspersoon, wat zijn de valkuilen en wat zijn uw persoonlijke grenzen?
  • Coaching: De Vluchtheuvel biedt coaching van kerkenraad of (nieuwe) kerkenraadsleden. Hoe kan persoonlijke reflectie u als kerkenraad verder helpen?

Rondom het inzetten van de gemeente:
  • Hoe kunnen we het netwerk rondom een gezin versterken middels bv. SONO (sociale netwerk ondersteuning)?
  • Hoe zouden we een comité naastenhulp verder kunnen inzetten, bv. bij psychische problematiek of eenzaamheid onder ouderen?
  • Hoe zouden we kunnen werken aan veiligheid binnen vertrouwensrelaties en gezagsrelaties binnen de gemeente?

Verschillende sprekers, professionals uit het werkveld, bespreken per avond een onderwerp. We bieden daarin maatwerk. In overleg bepalen we de onderwerpen waarin uw medekerkenraadsleden toegerust zouden willen worden.

Voor deze toerusting komen we naar u toe! De avonden worden gehouden in een kerkgebouw in uw gemeente of regio. De avonden duren ongeveer 2 uur en er kunnen ca. 20 personen deelnemen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

"De toerustingscursus werd op een prettige en interactieve wijze gegeven door mensen met duidelijk veel praktijkervaring. Deze cursus is voor andere gemeenten/kerkverbanden een hartelijke aanbeveling waard!"

Een aantal kerkenraadsleden van de Ger.Gem. Bodegraven en van de Hers. Herv. Gem. Waarder die de toerustingscursus volgden

Advies aanvragen

* = Verplicht veld