Overname Kristal door De Vluchtheuvel

28-04-2021
Stichting Kristal en Stichting De Vluchtheuvel zijn overeengekomen dat het gastopvangaanbod van Kristal per D.V. 1 mei 2021 zal worden ondergebracht bij De Vluchtheuvel.

In 2016 is Stichting Kristal opgericht door initiatiefnemers uit het onderwijs, zorg en kerken in Zeeland. Op dat moment richtte Kristal zich geheel op de oprichting van een huis voor jongeren (16 – 23 jaar) in Kruiningen. In de periode 2016 – 2018 was er een opvanghuis in Kruiningen waar in die periode ca. 10 jongeren hebben gewoond. Vanwege externe ontwikkelingen kon het opvanghuis na 2018 niet worden gecontinueerd. Kristal heeft zich vanaf dat moment gericht op ‘Kristalhuizen’: een vorm van langer durende opvang in een ‘gewoon’ gezin. In Zeeland zijn nu een beperkt aantal ‘Kristalhuizen’ actief.

Stichting De Vluchtheuvel is een organisatie voor psychosociale hulpverlening. Sinds 2015 biedt De Vluchtheuvel gastopvang voor kinderen, jongeren en (jong)volwassenen. Gastopvang betreft een kortdurende opvangperiode (6 weken tot max. 3 maanden). Verspreid over het gehele land zijn ruim 180 gastgezinnen actief.

In de afgelopen jaren is er in de regio Zeeland reeds nauw samengewerkt tussen Kristal en De Vluchtheuvel. Recent is het besluit genomen om de gastopvang van Kristal per 1 mei onder te brengen bij De Vluchtheuvel. Op deze wijze wordt het gastopvangaanbod van De Vluchtheuvel uitgebreid met de variant van langer durende gastopvang. Dit besluit is genomen in goed overleg met het deputaatschap Diaconale & Maatschappelijke Zorg (DMZ) van de Gereformeerde Gemeenten, dat opdrachtgever is voor de gastopvang van De Vluchtheuvel.

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief. Zie onze privacyverklaring.

Contact

Stationsplein 21
4461 HP Goes
0113 - 21 30 98
06 - 46 50 54 07 (alleen Whatsapp!)
info@stichtingdevluchtheuvel.nl

Vluchtheuvel social

© 2023 Stichting De Vluchtheuvel  - Website realisatie door Vanderperk Groep