Hulp nodig?

Meld u online aan of bel tijdens kantooruren (0113) 21 30 98

Hulp aan volwassenen

Hulpverleningsgesprekken

In hulpverleningsgesprekken werken maatschappelijk werkers, gespecialiseerde maatschappelijk werkers en psychologen aan een oplossing van uw probleem. Als dat niet kan, helpen  zij u om er beter mee te leren omgaan. U kunt denken aan: burn-out, depressie, huwelijksproblemen, problemen met seksualiteit en problemen tussen ouders en kinderen. Er zijn gesprekslocaties in Goes, Dordrecht, Woerden, Amersfoort, Zwolle, Lelystad, Rijssen en Opheusden.

Gespreksgroepen

De Vluchtheuvel biedt hulp bij seksverslaving. Deze hulp is bedoeld voor mannen en vrouwen die zondige seksuele verleidingen niet kunnen weerstaan en hiermee radicaal willen breken. Er zijn tien bijeenkomsten en er wordt gewerkt met vaste kleine gespreksgroepjes.

Verder verzorgt De Vluchtheuvel gespreksgroepen voor identiteitsproblemen.

Ouder- of gezinsbegeleiding

In gezinnen loopt niet altijd alles op rolletjes. Misschien is er in uw gezin veel ruzie, de relatie met uw kinderen is verstoord of er is iets ingrijpends gebeurd. De Vluchtheuvel ondersteunt ouders in de opvoeding. Soms is het nodig dat ook het kind of de kinderen hierbij betrokken worden. We spreken dan over gezinsbegeleiding.

Sociale Netwerk Ondersteuning

Een goed sociaal netwerk (familieleden, collega’s, vrienden, gemeenteleden) kan steun bieden aan iemand met problemen. Soms is het nodig dat de hulpverlening actief betrokken is bij het opzetten en begeleiden van een sociaal netwerk (SONO).

Gastopvang

In sommige situaties is het goed om een poosje afstand te nemen door een tijdelijk verblijf elders. De Vluchtheuvel heeft door het hele land gastgezinnen bereid gevonden onderdak en een luisterend oor te bieden. Dit noemen wij gastopvang. Neem voor meer informatie contact op met de coördinator gastopvang, tel.nr. (06) 47 39 54 65 of vul het formulier in.

Mediation

Zijn er spanningen of conflicten binnen relaties, maar lukt het niet om er samen uit te komen? De Vluchtheuvel biedt mediation. Dit is een vorm van bemiddeling in een conflict met het uitgangspunt: 'niet strijden, maar oplossen'. Een onafhankelijke bemiddelaar werkt met de partijen aan een voor iedereen aanvaardbare oplossing. Mediation wordt bijvoorbeeld toegepast in het werkbaar maken van samenwerkingsrelaties, in geval van arbeidsongeschiktheid (als gevolg van een arbeidsconflict) of ongewenst gedrag, bij buurt- en burenruzies, conflicten binnen gezins- en familiesituaties en echtscheiding.

De Vluchtheuvel heeft veel ervaring en deskundigheid binnen de kerken en scholen en kan daarom uitstekend bemiddelen bij:

  • spanningen/conflicten binnen kerkenraden
  • spanningen/conflicten tussen kerkenraad en gemeente(leden)
  • spanningen en conflicten tussen gemeenteleden onderling
  • spanningen in schoolteams
  • spanningen/conflicten tussen school en ouders

Het tarief voor mediation is € 90,- per gewerkt uur.

© 2015 Stichting De Vluchtheuvel   /   Sitemap   /   Realisatie: KM Design