Hulp nodig?

Meld u online aan of bel tijdens kantooruren (0113) 21 30 98

Depressie

Wat is een depressie?

Volgens voorspellingen van Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties zal depressie in 2020 volksziekte nummer één zijn. In Nederland hebben op dit moment tussen de 700.000 en 800.000 mensen last van een depressie. Die depressieve episode duurt gemiddeld een half jaar. Maar bij een op de vijf mensen duurt het zelfs langer dan twee jaar. Binnen de eerste vijf jaar na het herstel van een depressie heeft iemand 70% kans weer een depressie mee te maken. Lees meer>

Hulp bij depressie

Het is belangrijk om depressieve klachten serieus te nemen en er iets mee te doen. De Vluchtheuvel biedt hulp in de vorm van psychosociale en therapeutische hulpverleningsgesprekken.

Ervaringsverhaal

Simone Maas kwam na haar huwelijk en de geboorte van haar kinderen in een "achtbaan van allerlei gevoelens". Ook de herinneringen aan een moeilijke periode in haar jeugd begonnen op te spelen. Dit uitte zich in een depressie. “Er waren momenten dat ik dacht: wat heeft het leven nog voor zin? Wat is het doel? Wat is belangrijk?” Lees Simones hele verhaal>

Erika kampte al jong met depressie: “Op mijn 15e zat ik echt op een dieptepunt. Ik heb altijd gehoopt dat het over zou gaan. Tot ik me zó hopeloos voelde, alles was zó uitzichtloos. Ik zag het niet meer zitten, het hoefde voor mij allemaal niet meer, het liefst ging ik dood. Hier schrok ik zo van. Ik dacht: ‘Als ik nu geen hulp zoek, doe ik mezelf iets aan.’ En dat wilde ik eigenlijk ook niet.” Erika vertelt het tegen haar ouders en belt naar De Vluchtheuvel. Regelmatig heeft ze gesprekken met een psycholoog van De Vluchtheuvel, waar ze weer ruimte ervoer om te praten.

Dhr. G. van Veldhuisen, pastoraal werker, bezoekt regelmatig mensen met een depressie. Hij vertelt hoe hij hen mag bemoedigen vanuit Gods Woord.

Meer lezen over depressie

Nieuwsbrief maart 2015

© 2015 Stichting De Vluchtheuvel   /   Sitemap   /   Realisatie: KM Design